Vaslábasban sült marhafartő sherry mártással
2015. augusztus 02. írta: nyiroszilvi

Vaslábasban sült marhafartő sherry mártással

 20150802_134532_2.jpg

Hozzávalók:

2 kg marhafartő

olívaolaj

1/2 liter erőleves

dijoni mustár

mogyoróhagyma

fokhagyma

aszalt paradicsom

babérlevél

borókabogyó

1,5 dl sherry

Forró vaslábasban kérget sütünk egy jó nagy darab marhafartőre. Amikor kész, a lábast le kell húzni a tűzről, és a húst kiemelni. 

20150802_092344.jpg

Másfél deci finom sherry-t öntünk az aljára, a fakanállal belekapargatjuk a lesült barnás réteget, és még mielőtt visszatesszük a tűzre, hozzáadjuk az erőlevest, két kanál dijoni mustárt, babérlevelet, 4-5 felszeletelt mogyoróhagymát, (4-5) aszalt paradicsomot, 6-7 szem borókabogyót, sok fokhagymát. 

A mártást felforraljuk, visszatesszük bele a húst, és lefedve betoljuk a sütőbe 5-6 órára. 

20150802_094106_2.jpg

Türelem, türelem, türelem. 

Ha ilyen esős idő van, akár néhány pohár fehérbort is megkóstolhatunk várakozás közben. 

Az éhező gyerekeknek nyomjunk vajas kenyeret a kezébe, és feledkezzünk meg a pontban délben felszolgált vasárnapi ebédről. 

Ha végre kész, vegyük ki a húst, és vágjunk egy éles késsel vastag, omlós szeleteket.

A szószhoz adhatunk egy darab vajat, és sűrítsük kicsit a gázlángon. Egyszerű, de nagyszerű.

A bejegyzés trackback címe:

https://velotanya.blog.hu/api/trackback/id/tr327673670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása