Hozzávalók:
2 kg marhafartő
olívaolaj
1/2 liter erőleves
dijoni mustár
mogyoróhagyma
fokhagyma
aszalt paradicsom
babérlevél
borókabogyó
1,5 dl sherry
Forró vaslábasban kérget sütünk egy jó nagy darab marhafartőre. Amikor kész, a lábast le kell húzni a tűzről, és a húst kiemelni.
Másfél deci finom sherry-t öntünk az aljára, a fakanállal belekapargatjuk a lesült barnás réteget, és még mielőtt visszatesszük a tűzre, hozzáadjuk az erőlevest, két kanál dijoni mustárt, babérlevelet, 4-5 felszeletelt mogyoróhagymát, (4-5) aszalt paradicsomot, 6-7 szem borókabogyót, sok fokhagymát.
A mártást felforraljuk, visszatesszük bele a húst, és lefedve betoljuk a sütőbe 5-6 órára.
Türelem, türelem, türelem.
Ha ilyen esős idő van, akár néhány pohár fehérbort is megkóstolhatunk várakozás közben.
Az éhező gyerekeknek nyomjunk vajas kenyeret a kezébe, és feledkezzünk meg a pontban délben felszolgált vasárnapi ebédről.
Ha végre kész, vegyük ki a húst, és vágjunk egy éles késsel vastag, omlós szeleteket.
A szószhoz adhatunk egy darab vajat, és sűrítsük kicsit a gázlángon. Egyszerű, de nagyszerű.