Ki hogy van vele, én egy pohár bor mellett szeretek olvasni. A bor mellé pedig, ezt a ropiszerű kenyeret sütöttem. A gyerekeknek a bor helyett fokhagymás krémsajtot készítettem hozzá. Sok lett belőle, de nagyon sokáig eltartható (kulcsra zárt szekrényben).
Hozzávalók:
500g liszt
1 ek só
1 bögre víz
1 kocka élesztő
fokhagyma
olivaolaj
10 deka dió
pár szem olivabogyó
Az élesztőt felfuttatom egy kevés langyos vízben egy csipet cukorral. Mikor barna hab keletkezik a tetején, beleteszem a lisztbe, hozzáadom a sót, a vizet, az összevágott olivabogyókat, diót, olivaolajat (minél többet öntesz bele annál ropogósabb), belenyomok egy fokhagymát, és könnyű kenyértésztává dagasztom. Ezután meleg helyre teszem letakarva, és kiolvasom az újságot.
Ha a tészta megkelt, kinyújtom, és pizzavágóval csíkokra vágom. Ha van türelmem, szépen megcsavargatom.
180 fokon 15 percig sütöm.