Stiriai kappan rögtönözve
2015. február 16. írta: nyiroszilvi

Stiriai kappan rögtönözve

 Kovács Teréz A magyar konyha, Szakácskönyv és Házi Czukrászda című művét lapozgattam, és kezembe akadt újra a Stiriai kappan receptje. Ami hát, nem a főzésről, hanem az élő állat előkészítéséről ad nekünk hasznos tanácsokat. Nem tudom nem megosztani veletek, mert ha valakinek stiriai kappanra lesz szüksége, még nagy lehet a zavar... olyankor jó tudni, mi a teendő.

"Stiriai kappan rögtönözve

   Sokszor megesik, hogy hízott kappanra van szükségünk, de nincsen és e miatt nagy a zavar. A leleményesség ez alkalomra kigondolt egy merész rögtönzést, mely igen czélszerűnek bizonyult. T.i. a sovány kappant néhány óra alatt miként lehet meghízlalni és stiriai kappanhoz hasonlóvá tenni. 
   Ez a következő módon történik: Egy fiatal, de sovány kappan torkába diónyi írósvajat tömünk, aztán kergetve, folytonos szaladásra kényszerítjük. Félóra mulva a kappan torkába ismét diónyi írósvajat tömve, azt ismét szaladásra kényszerítjük, csak néha engedve a kappannak pihenést; ez eljárást 8-10-szer szükséges ismételni, mert ekkor a kappan már megölhető állapotban van, úgy, hogy használható"

Hát lehet, hogy a szegény kappan hízik valamit ettől, de a szakácsnő tuti szépen lead néhány kalóriát. 

A bejegyzés trackback címe:

https://velotanya.blog.hu/api/trackback/id/tr407231523

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása