A következő posztot inspirációnak szánom azoknak, akik olyan mohó jojókká változnak a kora nyári piacon mint én, és mindenből muszáj vásárolniuk egy kicsit. Mert milyen jó, hogy már van borsó, meg cukkini, meg friss káposzta, meg spárga... sorolhatnám. Aha OK., de a család nem akar folyton ilyeneket enni, és mi lesz a maradékokkal.
Ma ezt a hűtőürítő salátát készítettem vacsorára, szerdán pedig lehet újra piacozni.
Hozzávalók:
2 kicsi cukkini
2 marék gomba
1 tojás
fél doboz tejföl
mustár, só, bors, porcukor, citromlé, kakukkfű
maradék sült csirkecomb
lila hagyma
Ha nálatok más maradt meg a hűtőben, alkossatok azokból.
A gombát és a cukkinit kevés oliva olajon, kevés kakukkfűvel megsütöttem. Nem akartam löttyedtre sütni, ezért nagy lángot használtam, és nagy felületű serpenyőt, hogy a leve gyorsan elpárologjon.
Közben kevertem egy kis majonézt.
Bürgi kedvéért elmondom részletesen. 1 tojást szétválasztottam, mert most csak a sárgája kellett. Belekevertem egy evőkanál mustárt, és utána cseppenként egy deci olajat. (tudod, mintha két felest innál, csak olajból) Adtam hozzá egy kiskanálnyi porcukrot, borsot, sót, kis citromlevet.
Beletettem a maradék tejfölt. Doboz kiürült, pipa.
Belekevertem az apróra vágott lila hagymát, sült csirkét, a kockára vágott sajtot (mert sajt mindenbe kell).
A gombás- cukkinis serpenyőt közben a hideg kövön hűtöttem, és vigyáztam, hogy ne lépjek bele. Akinek macskája van, ezt persze ne csinálja utánam.
Mikor kihűlt, azt is a majonézes salátához öntöttem.
Vékonyra szelt házi kenyérre halmoztam, és vágtam mellé paradicsomot, (mert az is volt még a hűtőben).
Ittam hozzá egy bodzaszörpöt, és kerek volt az este!
Kísérletezzetek bátran! Éljen a kora nyári morzsaparti!