Nem magyarázkodom, tudja rólam mindenki, hogy a saját ételben hiszek, és azt gondolom, hogy ez nem ördöngösség, és nem nem kell időmilliomosnak lenni a házi lasagnehoz sem. 40 perc összeállítani, 20 perc megsütni, ennyi. Oké a tésztanyújtó és a lelkes gyerek hasznos segédlet:)
Tésztához:
- 3 tojás
- 25 dkg liszt
Szósz
- fél liter paradicsompüré
- 1 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 40 dkg darálthús
- só
- bors
- zöldfűszer
hamis besamelhez
2,5 dl tejszín
- 15 dkg reszelt sajt
- szerecsendió
sütéshez
- 5 deka vaj
- 15 dkg reszelt sajt
18:45 3 tojást összegyúrok 25-30 dkg liszttel. Ezt úgy érdemes csinálni, hogy 20 dkg lisztet ötök egy tálba, beleütöm a 3 tojást és ahogy gyúrom úgy adagolom még a lisztet, mert ha túl sok a liszt tojást adagolni nehezebb :))) nem kell nagyon cifrázni, álljon össze, ez 3-5 perc gyúrást jelent. Utána átadjuk a gyereknek, aki vékonyra nyújtja, géppel. Oké csinálhatjuk mi magunk is, akár kézzel, sodrófával, de az plusz 15 perc.
19:00 Amíg a tészta nyújtódik addig darab vajon megdinsztelek egy fej apróra vágott hagymát, azon a darálthúst, só, bors, rá a fokhagyma és a paradicsom. békén hagyom megfőni (10 perc) A végén hozzáadom az apróravágott zöldeket, most 3 féle oregánó és egy kis bazsalikom ment bele.
Lereszelem a sajtot, mind a 30 dekát.
19:10 Egy kis edényben felmelegítem a tejszínt , reszelek bele szerecsendiót és apró adagokban hozzákeverem a sajt felét, melegen tartom. (itt kéne besamel mártást csinálni, de én nem is nagyon szeretem, meg nehéz is jót csinálni, nem 5 perces dolog, most pedig kapkodunk kicsit.
kivajazom a kistepsit, ez tényleg kicsi, úgy 20x30 centis (A4-es)
19:15 rétegelem. tészta-husosszósz-tészta-tejszín-tészta-husosszós-tészta-tejszín és az összes maradék sajt.
19:20 180 fokon 20 percig sütöm.
19:40-re kész (ha kibírjuk felvágás előtt még 10 percet hagyjuk békén. Mondjuk én a legjobban másnap délben hidegen szeretem:)
Mutatom a képeken a készítés idejében, hogy tényleg bruttó egy óra, nem több.