Ha valaki mégis megéhezne a kánikula ellenére, ezt a könnyű citromos csirkét javaslom, grillen, wokban, tárcsán, ahogy szeretnétek.
Pác:
500 g csirkemell
thai citromfű apróra vágva
1 citorm héja és leve
1 lime héja és leve
1 ek édes mustár
1 ek nádcukor
1 dl száraz bor
só, bors
Az ázsiai citromfűről annyit, hogy nagy kedvencünk Dórival. Néha vesz egy csokorral frissen, akkor biztos megdob egy-két fűszállal. Néha szörp formájában kapok belőle, néha citromfüves húslevessel kínál. Királyság.
Most lehet hogy nem fog egyetérteni, de szerintem a szárított változat sem olyan rossz. Az íze átjön egy csirkés pácban.
Az élettani hatásairól is ejthetünk egy mondatot: csökkenti az izzadást, gyógyítja a lábgombát, növeli a koncentrációs készséget, enyhíti a májpanaszokat, egyszóval egy komplett nyári áldás.
Főzzetek, pancsoljatok, vagy üljetek egy hideg irodában, mint én (ne!). Puszi!