Thai citromfüves csirke
2015. július 02. írta: nyiroszilvi

Thai citromfüves csirke


sswf-grilledlemongrasschicken.jpgHa valaki mégis megéhezne a kánikula ellenére, ezt a könnyű citromos csirkét javaslom, grillen, wokban, tárcsán, ahogy szeretnétek.  

Pác:lemongrass.jpeg

500 g csirkemell

thai citromfű apróra vágva

1 citorm héja és leve

1 lime héja és leve

1 ek édes mustár

1 ek nádcukor

1 dl száraz bor

só, bors

 

 

Az ázsiai citromfűről annyit, hogy nagy kedvencünk Dórival. Néha vesz egy csokorral frissen, akkor biztos megdob egy-két fűszállal. Néha szörp formájában kapok belőle, néha citromfüves húslevessel kínál. Királyság.

Most lehet hogy nem fog egyetérteni, de szerintem a szárított változat sem olyan rossz. Az íze átjön egy csirkés pácban.

Az élettani hatásairól is ejthetünk egy mondatot: csökkenti az izzadást, gyógyítja a lábgombát, növeli a koncentrációs készséget, enyhíti a májpanaszokat, egyszóval egy komplett nyári áldás.

Főzzetek, pancsoljatok, vagy üljetek egy hideg irodában, mint én (ne!). Puszi! 

lemongrass.jpg

p1010900_1.JPG

lemongrass-chicken-6.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://velotanya.blog.hu/api/trackback/id/tr607591712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása