Kelbimbó? Kell.
2015. február 26. írta: nyiroszilvi

Kelbimbó? Kell.

   
  Lent jártam tegnap a piacon tojás és medvehagyma ügyben, de utóbbiból csak olyan kis miniatűr példányok voltak, hogy nem volt szívem vásárolni belőle. Hát, be kell látni, csak a madárcsivitelés tavaszi, a kerti zöldségek még nem indultak be, valójában még tél van. Gombász bácsi egy fél másodpercre reménykedve nézett rám, de hamar meglátta, hogy üres kosárral jöttem, beszélgethet tovább nyugodtan a lekvárárusokkal. 
   Egy kis kelbimbót vásároltam, mert az szép volt, egy nagy póréhagymát, és néhány csirkecombot Gyula hentestől (akinek nevét, már laudációba foglaltuk korábbi történetekben). 

Tudományos blokk:
   A kelbimbóról hosszú cikkekben lehet olvasgatni, milyen hasznos mindenkinek, mert tele van abck vitaminokkal, és megelőzi az öregedést, a halált, a járványokat, és a kocsink lerobbanását. (Én  azt emelném ki borissza barátaim számára, hogy magnézium gazdag étel, ezért részben visszapótolja, amit hétvégén eldorbézoltunk.)

OK. Alapanyag már van, csak gyerek kompatibilissé kell tenni. Mire felértem a Szamárhegyre, ezt találtam ki nekik: 

1. A kelbimbókat némi tisztogatás után blansíroztam. Ennek az a lényege, hogy lobogó vízbe dobod a golyókat 2 percre, aztán nagyon gyorsan visszahűtöd. Ha egy gasztro műsort készítünk, akkor a rendező szeretni fogja ezt az eljárást, mert egy bazi nagy tálat telerakhatnak jégkockákkal, és abba önthetjük át a gőzölgő, forró zöldséget. Látványos nem? A valóságban eszed ágában sincs egy bazinagy tálat jégkockákkal megtölteni. Come on! Simán hideg vízbe dobod őket, és leszűröd. 


2. Aztán előveszem a házi készítésű combsonkánkat, és vékonyra szeletelem. Itt mindig elérzékenyülök, mert említett sonkát még malac korából ismerem, és számoltam a napokat, hogy mikor ér haza a füstölőből.

3. Grill pálcikákra felfűzöm az alapanyagokat. Grill pálcika mindig legyen otthon. Nem drága venni egy óriás csomagot, és nagyon trükkös trükköket lehet vele kivitelezni.
Ha sok időnk van, a felfűzést csináltathatjuk lelkes gyerekekkel. Éljen a finom motorika!

4. A pálcákat balzsamecetbe, majd parmezán sajtreszelékbe forgatom. Só nem kell rá, mert a sajt, sonka sós!
 5. A csirke mellé dugom a sütőbe, ami a felfűzés alatt már ott párolódott. Egy 15 perc alatt megsütöm. Mi görög joghurtba mártogatva ettük, és elég király volt.

Protein, vitaminok, pipa.
Jöhet némi kettlebell.

A bejegyzés trackback címe:

https://velotanya.blog.hu/api/trackback/id/tr467231495

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása