Madárcsicsergős tavaszi jó reggelt! Egy friss, ropogós péksüti, kávé, friss levegő... kinek van kedve dolgozni?
10 perc, sütéssel együtt 25.
Hozzávalók:
500g leveles tészta
1 narancs, 1 citrom
cukor, fahéj
Elkészítés:
A leveles tésztát kinyújtom. Egy kis tálban cukrot elkeverek fahéjjal.
Egy narancs kifacsart levét a cukorra csöpögtetem. Nem kell sok, mert a cukor azonnal elkezd felolvadni benne.
Ezzel a kulimásszal megkenem a tésztát, de felül egy kb 5 centis csíkot üresen hagyok. Ráreszelem a narancs és a citrom héját.
Óvatosan feltekerem. Az üres sávot megkenem tojással, hogy összeragassza a csigát.
Egy nagyon éles késsel vékony szeleteket vágok belőle, és óvatosan sütőpapírra pakolom.
150 fokos sütőben lassan, óvatosan megsütöm. Mikor kihűl, megkeményedik a sok cukortól, ropogós lesz, és belül nagyon puha. Édes, mint a tavaszi ébredés.
Egy finom kávé a teraszon? Túl jó ötlet?