Narancsos fahéjas csiga reggelire
2015. március 26. írta: nyiroszilvi

Narancsos fahéjas csiga reggelire

p1010022.JPG

Madárcsicsergős tavaszi jó reggelt! Egy friss, ropogós péksüti, kávé, friss levegő... kinek van kedve dolgozni?

10 perc, sütéssel együtt 25.

Hozzávalók:

500g leveles tészta

1 narancs, 1 citrom

cukor, fahéj

Elkészítés:

A leveles tésztát kinyújtom. Egy kis tálban cukrot elkeverek fahéjjal.

p1010016.JPG

Egy narancs kifacsart levét a cukorra csöpögtetem. Nem kell sok, mert a cukor azonnal elkezd felolvadni benne.

Ezzel a kulimásszal megkenem a tésztát, de felül egy kb 5 centis csíkot üresen hagyok. Ráreszelem a narancs és a citrom héját.

p1010018.JPG

Óvatosan feltekerem. Az üres sávot megkenem tojással, hogy összeragassza a csigát.

p1010019.JPG

Egy nagyon éles késsel vékony szeleteket vágok belőle, és óvatosan sütőpapírra pakolom.

p1010020.JPG

150 fokos sütőben lassan, óvatosan megsütöm. Mikor kihűl, megkeményedik a sok cukortól, ropogós lesz, és belül nagyon puha. Édes, mint a tavaszi ébredés.

Egy finom kávé a teraszon? Túl jó ötlet?

p1010022.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://velotanya.blog.hu/api/trackback/id/tr997305870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása