Tripla sajtos spenótos lasagne
2015. június 10. írta: nyiroszilvi

Tripla sajtos spenótos lasagne

p1010814.JPG

Tudjuk, hogy létezik a spenótos lasagne, némi elképzelése is van az embernek, hogy miből lehet, de valójában nagyon ritkán jutunk el a kivitelezésig, nem is tudom, miért. Ezt a posztot, ma azért írom, hátha kisegíti a gyerekmegőrzőket a nyáron, mivel csak 15-20 perc elkészíteni (+15 perc sütési idő), és a gyerekek általában szeretik, mivel a spenót diszkréten rejtőzködik benne.

Nézzük mi kell hozzá:

1 nagy zacskó spenótlevél - vagy egy kis zacskó mirelit spenót (Nem mondom azt, hogy mindegy, mert a friss persze finomabb, és most épp van is a piacon, de azért nincs óriási különbség.)

3-4-5 gerezd fokhagyma (esetleg friss, mert most van :))

50 g parmezán

20-30 dkg trappista felszeletelve vagy reszelve

10 dkg juhtúró

tej, liszt, vaj

250 g lasagne tészta (Dóritól már megtanultuk, hogyan kell frissen készíteni rekordidővel, de én most vásároltam az olasz napokon egy zacskó kész, de azért friss tésztát.)

p1010805.JPG

Gyorsított recept:

1. Elkészítjük a spenótot.

2. Készítünk egy sajtmártást parmezánból.

3 Egymásra rétegezzük több körben a következőket tetszőleges sorrendben: tészta, spenót, sajtmártás, trappista szeletek, juhtúró.

p1010807.JPG

p1010808.JPG

Recept kezdőknek:

1. Spenót:  Kis vajon picit megpirítod az összepréselt fokhagymát. Ezen fonnyasztod meg a spenótleveleket. Össze fog esni, ne aggódj! Ha mirelitből csinálod, akkor öntsd le a levét!

2. Sajt mártás. Egy kis lábasban vajat olvasztasz. Mikor megolvadt, hozzákeversz 1-2 evőkanál lisztet. Folyamatosan kevered, és fokozatosan adod hozzá a tejet. Be fog sűrűsödni. Kis sóval, borssal, szerecsendióval ízesíted. Mikor már mártás állagú (olyan sűrű, mint pl a bolti mustár), belekevered a parmezánt.

3. A hozzávalókat én ebben a sorrendben tettem a kivajazott tálba: tésztalap, spenót, trappista szeletek, kis juhtúró gombóckák, tészta, sajtszósz, tészta, spenót, trappista szeletek, juhtúró, tészta, etc. Amíg el nem fogyott. 

180 fokon sütöttem 15 percig kb. Legalábbis így emlékszem.

Mindenkinek kellemes plakátátfestést, és jó strandolást! Puszi!

p1010814.JPG

 

A bejegyzés trackback címe:

https://velotanya.blog.hu/api/trackback/id/tr167531562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása