8 perc és ebéd - vargányás- diós spagetti
2015. február 23. írta: nyiroszilvi

8 perc és ebéd - vargányás- diós spagetti

A kész levesporoknál kevés feleslegesebb találmánya van az emberiségnek. Unalmasak, drágák, egészségtelenek, és semmivel nem rövidítik le a főzés folyamatát. Ha valaki nem tud főzni, csak öntsön pár csepp jó minőségű olíva olajat a tésztára, kis fokhagymát, és egy rendes sajtot. Már jó.
Ma a nyáron szedett csodás szárított vargányát vettem elő. Napon szárítottam őket, Somló hegyen a szőlőben, talán azért ilyen finom. Mikor hazafelé utaztunk a kocsiban erős gombaillat terjengett. Zsoldos doktor meg is jegyezte, hogy "ez az ős szag". Bármit is értett ezalatt, igaza volt.
De nincs idő sztorizgatni, nézzük a receptet, csak nyolc percünk van.

1. Vizet forralok a tésztának, és marék vargányát is forró vízbe dobom, hogy átnedvesedjék.

2. Oliva olajat teszek serpenyőbe, rányomok egy gerezd fokhagymát, csíkokra vágott kaliforniai paprikát (keveset).

3. Jöhet rá a gomba, só bors, egy kanál tejszín. Semmi egyéb fűszert nem teszek rá. Lehetne persze, de inkább vargánya ízűre szeretném főzni.

5. A megfőtt tésztát apróra vágott snidlinggel, petrezselyemmel, olíva olajjal keverem össze. Megszórom dióval és sajttal. Köré tálalom a gomba mártást.

Kész is. Ki jön velem gombászni idén nyáron?

A bejegyzés trackback címe:

https://velotanya.blog.hu/api/trackback/id/tr937231503

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása