Előtavasz stresszoldás
2015. február 24. írta: nyiroszilvi

Előtavasz stresszoldás


Jöttem haza a HÉVvel, olvasni próbáltam, remek Danilo Kis regény van a táblámon, de folyton azon kapom magam, hogy nem figyelek arra amit olvasok, zúgnak a fejemben a gondolatok, 3 projekten dolgozom épp párhuzamosan, mind izgalmas, jó, de tele vagyok velük, pörög az agyam rajta, nem tudom kikapcsolni. Nyomogatom inkább a facebookot, aztán a ravelryn nézek kötésmintákat, nem köt le semmi. A koraesti hévállomáson őrületes madárcsicsergés fogad, nagyon finom meleg februári nap, jaj ki kéne mosni a fejem valahogy, nem bírom ezt a zúgást, a zöldséges felé keveredek és máris ott a szikra, sok apró darabra kéne vágni dolgokat, ez az, pont erre van szükségem, akkor csináljunk egy kuszkusz salátát!

A kuszkusz salátában az a jó, hogy nincs recept, veszünk ami eszünkbe jut, hozzácsapjuk még amit a hűtőben találunk, mindent nagyon kicsire vágunk, és kész. Na, pont ez az a késes munka, amire szükségem van most!

Hozzávalók:

2 dl kuszkusz
1 marék mandula
1 dl olívaolaj
2 citrom
kis darab gyömbér
fél chili paprika

bors
petrezselyem
menta
koriander (nem rakunk bele koriandert, mert a család azon tagjai akik egyáltalán hajlandóak kuszkuszt enni nem szeretik.)
koriander (meggondoltuk magunkat, belerakjuk, csak nem mondjuk meg)
kápia paprika
paradicsom
mangó
retek
uborka
alma
újhagyma

Keresek egy nem kell odafigyelni filmet a táblámon. (Mielőtt lemegy a nap)

A kuszkuszt egy jénaiba öntöm, rászórom a mandulát és kiskanál sót, és két deci vízzel leforrázom, letakarom. Onnan, hogy kápia odáig, hogy újhagyma mindent 1 centis kockákra vágok, egy nagy kerámiatálba dobálom. A gyömbérből lereszelek egy nagyon keveset - úgy 3 húzás a reszelőn - egy pohárba, felkarikázom a fél chilit mellé, hozzáöntök fél deci olajat, 1 citrom levét, és nagyon kevés -mondjuk 3 evőkanál - forró vizet, összekeverem, 3 percig békén hagyom. A mandulás kuszkuszt összekeverem a kiskockás zöldségekkel, és egy szűrőkanálon keresztül ráöntöm a gyömbéres-chilis öntetet. Felaprítom nagyon picire a zöldfűszereket - jaj csak le ne bukjak a korianderrel! - és rászórom a zöldséges kuszkuszra. Összekeverem mindet, és még meglocsolom a másik fél deci olajjal illetve még egy citrom levével. Friss borsot őrlök a tetejére.



Kész, a filmből 43 perc ment le, amíg ezt a bekezdést írtam kész a fürdővizem, na beelőzött a lányom, így jártam, megyek, megnézem a maradék 20 percet egy tál kuszkusszal.

Egész jól lehiggadtam a pörgésből.

A bejegyzés trackback címe:

https://velotanya.blog.hu/api/trackback/id/tr467231499

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása