Az a csodálatos grill 2. - az akció
2015. március 10. írta: nyiroszilvi

Az a csodálatos grill 2. - az akció

p1010255.JPG

Egyszer csak megjelent Bazsó az kertben, és letett egy tálca sört. Kis dobozos sört.

Nyáron lenne ennek értelme, hogy ne melegedjen fel amíg iszod, de most... Meg is kaptuk később a tisztelt  vendégektől, hogy "Liliputba jöttünk?". Aztán ízre nincs különbség, és egy kis dobozzal inni, az olyan megbocsátható. És egyszerre persze mindig csak 1 kis dobozzal iszol.

Lassan ideje volt begyújtani a tüzet. Ez a grillezés fontos momentuma, mert ha valaki itt rálögyböl egy üveg tuti "begyújtó" folyadékot, akkor vége van az egésznek. Nem. Semmi bűzös löttyöt ne vigyetek a tűz közelébe kedves férfiak! Lécci!

Gyújtóst kell vágni, és egy kis tüzet rakni a grill felületén. Itt spórolod meg a múltkor elmaradt rácstisztogatást, mert a tűz pompásan lefertőtlenít mindent.

p1010230.JPG

Amikor már van némi parázs, jöhet a faszén. A zsák felnyitásával, a szén átöntésével ne bajlódj! Tedd rá úgy, ahogy van. A zsák szépen leég róla.

Most úgy tűnik, mintha elaludt volna a tűz, de nem. Szép lassan átizzik.

Persze ez kb. egy óra, de addig meg lehet inni még egy sört, és különben is, Bazsó hozott előételt.

Fogyasszanak csak drága urak, fogyasszanak!

p1010228.JPG

Amikor szépen átizzott a faszén, és nagyon forró volt, akkor kihoztam a kis mobil gyúródeszkámat a teraszra, és lepénykéket nyújtottam a tésztából. Kértem a pasimat, hogy szerezzen egy vaslapot, vagy valamit, amit rátehetek a rácsra, és süthetek rajta kenyérkét, de hirtelen csak egy régi rozsdamentes acéltálcát talált. Pont jó lesz!

Pillanatok alatt átforrósodott a parázs felett, és már lehetett is sütni a két féle kenyérkét.

Nagyon hamar, kb 15 perc alatt kész lett, jöhettek a húsok.

p1010238_1.JPG

p1010241.JPG

p1010244-001.JPG

p1010251.JPG

Már egyre gyengébb volt a parázs ereje, de Dóri még előjött egy csomag kápia paprikával. Azt is megsütöttük, később isteni sült paprika saláta lett belőle.

p1010257.JPG

A csodás bajor krumplisalátának, amit ezek mellé készített, majd ő írja le egyszer a receptjét. Nagggyon jó!

Lényeg, hogy kitartóan sütögettünk. Lement a nap, a fiúk végeztek a katonatörténetekkel (is), nevetgéltünk, aztán behúzódtunk a kályha közelébe vacsorázni. Még nincs nyár. Még nincs igazi terasz szezon. 

ps.: Csillának köszönjük a csevap formázgatást, Bazsónak a nyárs forgatást, Gegének a nevettetést, Bürginek a cigiket, Gucinak a szódát, a gyerekeknek a türelmet!

A bejegyzés trackback címe:

https://velotanya.blog.hu/api/trackback/id/tr957245329

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása