Itt a tavasz, süt a nap, van itthon egy csokor zöld kapor, hát milyen más ételt is süthetnék, mint egy szép tál halas pitét. Ez az étel számtalan variációban elkészíthető, én most a fiaimnak sütöttem, ezért próbáltam gyerekbarát (gyerekízlés barát) alapanyagokat válogatni. A kapor megosztó lehet, ha nem szeretitek, petrezselymet is lehet használni. Anyabarátnak is mondható az étel, mert kb 20 perc összerakni, és még 20 perc megsütni. Mindenkinek ilyen szép lesz, szóval hálás dolog.
Hozzávalók:
1 doboz tonhal konzerv vízben
10 deka fetasajt
500 g leveles tészta (fagyasztott)
2-3 szem héjában főtt krumpli
1 csokor zöld kapor (fagyasztott nem jó)
1 dl tejszín
2 tojás
paradicsom (én egy nagyon édes fajta koktél paradicsomot használok, mert imádom)
A tésztát kivesszük a hűtőből, és elmegyünk pár órára sétálni a gyönyörű napfényben.
Mire hazaérünk, kiolvad, és szépen kinyújtjuk. Kibélelünk vele egy piteformát.
A formába karikázzuk a megpucolt főtt krumplit, és hozzá morzsoljuk a fetasajtot, rászórjuk a kaprot. Rámorzsoljuk az egész konzerv tonhalat.
Egy tálban felverünk két tojást, és kis tejszínnel összekeverjük. Borsozzuk. Esetleg sózzunk, de inkább ne, mert a feta is sós, esetleg a tonhal is.
A keveréket a formába öntjük.Rákarikázunk pár paradicsomot.
Itt a pite szélét egy villával dolgoztam el, de lehet fonatot is készíteni díszítésnek...kinek mikor kezd a sorozata...
20 perc alatt készre sütöm kb 180 fokon. Közben az éhes népeket szóval tartom.
Felnőtteknek 1 pohár somlói bor jár hozzá.