Szicíliai húsgombócok spagettivel
2015. május 04. írta: nyiroszilvi

Szicíliai húsgombócok spagettivel

Velőtanya módra persze

p1010478.JPG

Megint nem volt időm főzni. Mi több még bevásárolni sem, szóval elég kevés alapanyagból kell a kamaszokat megetetni. Konkrétan 500 g darált hús van itthon. Sebaj. Szicíliai húsgombócokat készítek robotgéppel gyorsított módon. (mindjárt hazaérnek)

Begépelni lassabb lesz, mindegy, kezdjük!

1. Apróra daraboló funkcióban szerelem össze a robotgépet. Ha nincs ilyen szerkezet otthon, akkor reszelő, vágódeszka, éles kés. (Dórinak tetszene, mert szeret aprítani :))

Dobok bele 1 vöröshagymát, 2-3 gerezd fokhagymát, 1 kis darab zellert. Összeaprítom apróra.

Nagy lefedhető serpenyőbe öntöm, és oliva olajon megpirítom kicsit. Aztán egy ujjnyi húsleves alaplével felöntöm. Akik hallgattak rám húsvétkor, és eltették a sonka levet, itt a kiváló alkalom. Ha semmi nincs, akkor víz is jó, hát az is előfordulhat néha.

p1010469.JPG

2. Kiszaladok a kertbe, tépek pár zöld fűszer. Most épp egy marék arany oregánót, pár levél zsályát, petrezselymet. Vissza a robotgéphez. Beledobálom a fűszereket, fokhagymát. Összevágom.

p1010465.JPG

Jöhet néhány negyedbe vágott zsemle. A gyerekek meghagyták. Összevágom ezt is. Ha nagyon száraznak érezzük a keveréket, mehet bele egy pici tej. De tényleg pici!

p1010466.JPG

3. Beletoljuk a húst. Só, bors, 1 tojás. Kész a szép fasírtalap. Jó illat van! Királyság! :)

p1010468.JPG

p1010470-001.JPG

4. Vissza a serpenyőhöz. A megpuhultak a zöldségek. Hozzá dobok egy rozmaring ágat. Nem bajlódom a levelek leszedegetésével, ezt úgyis kihalászom később.

Beleöntöm a fél liter paradicsomszószt. Sóval, cukorral, borssal, worchester szósszal ízesítem. Vigyázni, ha sonkalevet használtunk, akkor nem kell sózni!!

p1010471.JPG

5. Odateszem a vizet a spagettinek.

6. Gyorsan pingponglabda nagyságú golyókat formázok a fasírt alapból, és bedobálom a forró paradicsomszószba. Ez kb 10 perc, főleg ha valami menő zenét hallgatunk közben. Kb 15 perc alatt már át is fő.

p1010474.JPG

7. Bedobom a vízben a spagettit, és ügyelek rá, hogy nehogy túlfőjön, mint a múltkor. (Az unicumos dobozban sajnos nem unicum van.)

p1010475.JPG

A végeredmény a mennybe repít. Puha húsgolyók, isteni sűrű szósz, olasz tészta...nyamm.

4-5 főre bőven elég ebédre. Össze idő: 30 perc.

p1010478.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://velotanya.blog.hu/api/trackback/id/tr897409178

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása