Totál brutál sajtos
2015. március 19. írta: nyiroszilvi

Totál brutál sajtos

sajtos_stangli1_1.jpg

 

 

 

 

 

 

A böjt jegyében három napja nyers vegán étkezésen tengődöm, ami most már egész bizonyos, hogy a spanyol inkvizíció találmánya. Azzal nem fárasztanálak benneteket, hogy nyers zöldségeket, és moslék színű gyümölcskoktélokat posztolok, inkább készüljünk a húsvétra.

Rettenetesen hiányoznak a sajtok, a jó vaj, a húsok, és a jó magyar borok. Ez a sajtos rúd jutott eszembe, amit még azokban a régi időkben találtak fel, amikor senki nem számolgatott kalóriákat, és nem volt trendi éheztetni magunkat. Azt kérném, hogy csak az készítse el, aki nem felezi a mennyiségeket a receptben, hanem tényleg belerak mindent, de semmiképp nem árulja el vendégeinek mit esznek, végtelen lelkiismeret furdalást okozva nekik. A húsvét az örömről szól. Igyunk pár pohár bort, és együnk hozzá valami nagyon finomat!

(még 15 nap...ááá)

Hozzávalók:

80 dkg liszt

30 dkg vaj

20 dkg kacsazsír

2 tojás sárgája

3/4 kocka élesztő langyos tejben felfuttatva

20 dkg sajt reszelve

2 dl zsíros tejföl

1 evőkanál só

Elkészítés:

A lisztet, a vajat, a zsírt, a fele sajtot, sót, felfuttatott élesztőt, tojássárgájákat, tejfölt összegyúrjuk, és fél órát pihentetjük letakarva.

Kinyújtjuk ujjnyi vastagon, áttesszük a sütőpapírral kibélelt tepsibe, megkenjük tojással/köménymaggal/mákkal, és/vagy megszórjuk sajttal, majd derelye vágóval helyes kis tömböket vágunk belőle.

180 fokon készre sütjük.

Sosem szárad ki. Nincs esélye.

(A kép sajnos - szokásunktól eltérően - csak illusztráció.)

A bejegyzés trackback címe:

https://velotanya.blog.hu/api/trackback/id/tr727283165

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása