A legfinomabb kukoricaleves
2015. március 23. írta: nyiroszilvi

A legfinomabb kukoricaleves

p1010012.JPG

A fiam már kamasz, kezd felnőni, és kezd ráébredni, hogy az anyai gondoskodás nem fog örökké tartani. Most elkezdte összegyűjteni kedvenc ételei receptjeit, hogy majd egyszer, a távoli jövőben, magának is tudjon főzni a saját otthonában. Főzni jó, ezt már érti. Jól főzni meg még jobb.

Szóval drágaságom, itt a kedvenc levesed receptje, ahogy kérted. Egyszerű és nagyszerű, ahogy a legjobb dolgok az életben. Holnaptól te főzöd, én meg visszavonulok a veteményes kertembe.

Hozzávalók:

2 kukoricakonzerv

3 szem krumpli felkockázva

1 doboz zsíros tejszín (tudod, ahogy tanultad, hogy "főzőtejszín nem létezik" és "minél zsírosabb, annál jobb")

fél liter húsleves alaplé

2-3 gerezd fokhagyma

só, bors, esetleg petrezselyem

Elkészítés:

A krumplit. a fokhagymát kis vízben odateszed főni. A fagyasztott alaplevet beleborítod a dobozból. (Tudod, ez az a húsleves lé lefagyasztva, ami a nagy vasárnapi húslevesezésekből maradt meg. Ha nincs ilyened, akkor használhatsz 1-2 leveskockát is, de ez olyan mintha karácsonykor igazi hó helyett hungarocell golyó hullna...)

Beleteszed az egyik kukoricakonzervet. A levét persze öntsd le róla előbb, az nem kell. Elfelejtetted? Sebaj, nem lesz tőle bajod.

Amikor már puha a krumpli, kóstold meg a levet, mert csak most tudod eldönteni, mennyi só kell majd bele. Borsozhatod, és ha szeretnél beledobhatsz egy csili paprikát.

Öntsd bele a tejszínt. Ezután már lezárhatod a lángot, jöhet a botmixer. Összeturmixolod a cuccot, így szép krémes, napsárga, kukorica illatú lesz.

Most rakd bele a második doboz konzervet, és ha szeretnél, vagy van otthon, egy kis petrezselymet. Mindezeket még egyszer fel kell forralni, de akkor már kész is.

Bögréből enni menőség. Reszelj bele sajtot, vagy edd pirítós kockával! 

Csajoknál is tuti bejön.

Csókol anyád stop!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://velotanya.blog.hu/api/trackback/id/tr467294999

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása