A fiam már kamasz, kezd felnőni, és kezd ráébredni, hogy az anyai gondoskodás nem fog örökké tartani. Most elkezdte összegyűjteni kedvenc ételei receptjeit, hogy majd egyszer, a távoli jövőben, magának is tudjon főzni a saját otthonában. Főzni jó, ezt már érti. Jól főzni meg még jobb.
Szóval drágaságom, itt a kedvenc levesed receptje, ahogy kérted. Egyszerű és nagyszerű, ahogy a legjobb dolgok az életben. Holnaptól te főzöd, én meg visszavonulok a veteményes kertembe.
Hozzávalók:
2 kukoricakonzerv
3 szem krumpli felkockázva
1 doboz zsíros tejszín (tudod, ahogy tanultad, hogy "főzőtejszín nem létezik" és "minél zsírosabb, annál jobb")
fél liter húsleves alaplé
2-3 gerezd fokhagyma
só, bors, esetleg petrezselyem
Elkészítés:
A krumplit. a fokhagymát kis vízben odateszed főni. A fagyasztott alaplevet beleborítod a dobozból. (Tudod, ez az a húsleves lé lefagyasztva, ami a nagy vasárnapi húslevesezésekből maradt meg. Ha nincs ilyened, akkor használhatsz 1-2 leveskockát is, de ez olyan mintha karácsonykor igazi hó helyett hungarocell golyó hullna...)
Beleteszed az egyik kukoricakonzervet. A levét persze öntsd le róla előbb, az nem kell. Elfelejtetted? Sebaj, nem lesz tőle bajod.
Amikor már puha a krumpli, kóstold meg a levet, mert csak most tudod eldönteni, mennyi só kell majd bele. Borsozhatod, és ha szeretnél beledobhatsz egy csili paprikát.
Öntsd bele a tejszínt. Ezután már lezárhatod a lángot, jöhet a botmixer. Összeturmixolod a cuccot, így szép krémes, napsárga, kukorica illatú lesz.
Most rakd bele a második doboz konzervet, és ha szeretnél, vagy van otthon, egy kis petrezselymet. Mindezeket még egyszer fel kell forralni, de akkor már kész is.
Bögréből enni menőség. Reszelj bele sajtot, vagy edd pirítós kockával!
Csajoknál is tuti bejön.
Csókol anyád stop!