MarhaTaco saláta
2015. március 02. írta: nyiroszilvi

MarhaTaco saláta

p1010164.JPG

A "Ki mit kér rá?" kérdéssel kezdődő étkezéseken általában szívesen vesznek részt a gyerekek, mert érzik, hogy figyelembe vettük az ételeik megválasztásához való jogukat, nem kell kötelezően befalni valami undi színű/szagú/ízű/állagút, amit ki tudja miért tett bele anya az ételbe. A mai Taco salátánál a marha húsos, sült babos, pasta volt az alap, amit mindenki a tányérra kapott, és a többi hozzávaló választható volt. Aki evett már az Arribában, az ismeri az életérzést. Higgyétek el, otthon sem bonyolult összerakni egy mexikói ebédet, és egyetlen burrito árából jól lakik az egész család.

Hozzávalók:

250 g szarvacska tészta

400 g darált marhahús

100 g bacon kockázva

1 kicsi sült bab konzerv

1 kukorica konzerv

Opcionális feltétek:

1 db lilahagyma felkockázva

1 avokádó felkockázva

reszelt sajt

tejföl

koriander

chilli

1 db grillezett kaliforniai paprika

néhány grillezett koktél paradicsom

salsa

lime v citromlé

 

Serpenyő1: A bacon kockákat némi kacsazsíron megsütjük. Mehet bele a marhahús és a vöröshagyma egyben.

Odateszünk vizet forrni a tésztának.

Serpenyő2: Grillserpenyőt kicsit megkenünk kacsazsírral, és rátesszük a felvágott kaliforniai paprikát, koktél paradicsomot sülni.

Közben felvágjuk a többi alapanyagot.

Serpenyő1: Megpirult a hús, adunk hozzá chilli paprikát, római köményt (ha nincs otthon, akkor őrölt köményt), sót (nagyon keveset), borsot, kakukkfüvet, oregánót. Beletesszük a sült babot és a kukoricát (persze, ha a gyerek ellenérzéseket táplál, akkor külön is lehet tálalni). 

Leszűrjük a tésztát.

Serpenyő2: Lehúzzuk a sült paprika és paradicsom fekete héját, és felcsíkozzuk.

Megterítünk.

Ja, ha esetleg maradna valami feltét, úgyis belecsempészem a holnapi uzsiba, mert azért nem vagyok annyira demokratikus.

A bejegyzés trackback címe:

https://velotanya.blog.hu/api/trackback/id/tr977233479

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása