A böjt jegyében három napja nyers vegán étkezésen tengődöm, ami most már egész bizonyos, hogy a spanyol inkvizíció találmánya. Azzal nem fárasztanálak benneteket, hogy nyers zöldségeket, és moslék színű gyümölcskoktélokat posztolok, inkább készüljünk a húsvétra.
Rettenetesen hiányoznak a sajtok, a jó vaj, a húsok, és a jó magyar borok. Ez a sajtos rúd jutott eszembe, amit még azokban a régi időkben találtak fel, amikor senki nem számolgatott kalóriákat, és nem volt trendi éheztetni magunkat. Azt kérném, hogy csak az készítse el, aki nem felezi a mennyiségeket a receptben, hanem tényleg belerak mindent, de semmiképp nem árulja el vendégeinek mit esznek, végtelen lelkiismeret furdalást okozva nekik. A húsvét az örömről szól. Igyunk pár pohár bort, és együnk hozzá valami nagyon finomat!
(még 15 nap...ááá)
Hozzávalók:
80 dkg liszt
30 dkg vaj
20 dkg kacsazsír
2 tojás sárgája
3/4 kocka élesztő langyos tejben felfuttatva
20 dkg sajt reszelve
2 dl zsíros tejföl
1 evőkanál só
Elkészítés:
A lisztet, a vajat, a zsírt, a fele sajtot, sót, felfuttatott élesztőt, tojássárgájákat, tejfölt összegyúrjuk, és fél órát pihentetjük letakarva.
Kinyújtjuk ujjnyi vastagon, áttesszük a sütőpapírral kibélelt tepsibe, megkenjük tojással/köménymaggal/mákkal, és/vagy megszórjuk sajttal, majd derelye vágóval helyes kis tömböket vágunk belőle.
180 fokon készre sütjük.
Sosem szárad ki. Nincs esélye.
(A kép sajnos - szokásunktól eltérően - csak illusztráció.)