Medvehagyma krémleves sonkaléből
2015. április 10. írta: nyiroszilvi

Medvehagyma krémleves sonkaléből

medvehagyma.jpgHa sonkaléről van szó, akkor mindenkinek a bableves jut eszébe, pedig ki akar tavasszal bablevest enni? Meg különben is, a bablevesbe eleve tesz az ember némi füstöltet, akkor meg minek kéne még sonkalé?

Én ezt a kis tavaszi levest főztem tegnap, mert az egyik locsoló egy nagy csokor medvehagymával állított be, és azt is fel akartam használni, mielőtt elfonnyad. A gyerekek pár perc alatt eltüntették, így a neten kellett egy hasonló képet szereznem. Így jártunk.

Hozzávalók:

1/3 rész sonkalé - Ne feledjétek leszedni a zsírt a tetejéről! A mesterséges pácsókban érlelt sonka leve nem jó, azt öntsétek ki a lefolyóba!

2/3 rész víz

Ha kb 2 litert készítesz, akkor

2-3 krumpli

2-3 vöröshagyma

2-3 gerezd fokhagyma

1 gyerek ökölnyi zeller

1 nagy csokor medvehagyma

1 doboz tejszín

Elkészítés:

A kemény zöldségeket a lébe teszed (persze megtisztítva :)), és puhára főzöd.

Megkóstolod, és ha kell, akkor sózod, borsozod.

Aztán jöhet a medvehagyma és a tejszín, de ezt már csak 1-2 percig kell forralni.

Botmixerrel összeturmixolod.

Laca kedvéért buggyantott tojást terveztem beletenni, de erre már nem volt esélyem, mert elfogyott a leves. Azért egy kis sajtos pirítóst még csináltam hozzá a sütőben gyorsan.

Ültessetek medvehagymát a kertbe. Most már sok helyen lehet palántát kapni, szóval ne az erdőből tépjétek ki! Még most is el lehet dugni, és akkor jövőre már nem kell a piacra/erdőbe járni érte!

Csók rátok!

medve2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://velotanya.blog.hu/api/trackback/id/tr567355316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása