Grossini, vagy kenyérke olvasáshoz
2015. január 22. írta: nyiroszilvi

Grossini, vagy kenyérke olvasáshoz



Ki hogy van vele, én egy pohár bor mellett szeretek olvasni. A bor mellé pedig, ezt a ropiszerű kenyeret sütöttem. A gyerekeknek a bor helyett fokhagymás krémsajtot készítettem hozzá. Sok lett belőle, de nagyon sokáig eltartható (kulcsra zárt szekrényben).

Hozzávalók:
500g liszt
1 ek só
1 bögre víz
1 kocka élesztő
fokhagyma
olivaolaj
10 deka dió
pár szem olivabogyó

Az élesztőt felfuttatom egy kevés langyos vízben egy csipet cukorral. Mikor barna hab keletkezik a tetején, beleteszem a lisztbe, hozzáadom a sót, a vizet, az összevágott olivabogyókat, diót, olivaolajat (minél többet öntesz bele annál ropogósabb), belenyomok egy fokhagymát, és könnyű kenyértésztává dagasztom. Ezután meleg helyre teszem letakarva, és kiolvasom az újságot.
Ha a tészta megkelt, kinyújtom, és pizzavágóval csíkokra vágom. Ha van türelmem, szépen megcsavargatom.
180 fokon 15 percig sütöm.



A bejegyzés trackback címe:

https://velotanya.blog.hu/api/trackback/id/tr717231527

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása